B2B Saha Satış Platformu Nedir?

B2B Saha Satış Platformu Nedir?

İş yapış süreçleri her alanda, her geçen gün daha da hızlı bir ivmeyle dönüşüme uğruyor; şirketler arası (B2B) iş süreçleri de bu dönüşümden payını alıyor. Tabii ki diğer pek çok alanda olduğu gibi şirketler arası süreci dönüştüren ana element de teknoloji.

Geçtiğimiz on sene içinde, satış ekiplerinin işlerini ve satış operasyonları yönetimini kolaylaştırmayı hedefleyen pek çok satış otomasyonu platformu ve saha satış platformu ortaya çıktı. Tabii ki bugün pek çok ekibin günlük süreçlerini düzenleyen bu yazılımların sayısı arttıkça, ortaya yeni problemler de çıkmaya başladı. Birden fazla yazılımın birbirine entegre olamaması, ekipler arasındaki iletişim kopuklukları gibi sorunları ortadan kaldıran, operasyon yükünü düşüren, satış verimliliğini artıran ve datanın en sağlıklı biçimde işlenip raporlanmasını sağlayan çözüm ise yapay zeka teknolojisi ile geliştirilen B2B çok kanallı saha satış platformu. 

Uçtan uca saha satış platformunun tüm sürece etkisi büyük

Süreci baştan sona ele alan saha satış platformları, satış deneyimini yeni bir evrimsel sürece sokmaya başladılar bile.

Müşterilerimizin Repzone’un 360 derecelik satış yönetimi deneyiminden sonra müşteri ziyaretlerinin etkinliğinde %29, sipariş ve satış etkinliğinde %19, temsilci üretkenliği konusunda ise %25’lik bir artış olduğunu biliyoruz.

Çok kanallı saha satış platformları tüm sürece müdahil olabildikleri için stok yönetimi konusunda da şirketlerin işlerini büyük oranda kolaylaştırıyor.

Kullanıcılarımızın verilerine göre Repzone stok yönetimini %25, gönderim sürecini ise %16 iyileştiriyor!


İşte Repzone ile satış sürecinizi geleceğe taşıyabileceğiniz beş ana alan:


Takım Yönetimi
Saha satış platformunun temelinde elbette satış takımlarının yönetilmesi bulunuyor. Bütünleşik ve çok kanallı bir platform ise takım yönetimi sürecini hem daha basit bir hale getiriyor hem de bu süreci diğerler satış süreçlerine ve gerektiğinde üçüncü parti uygulamalara da entegre ediyor. Uçtan uca bir deneyim sunan saha satış platformu ile toplantılarınızı düzenleyebilir, ekibiniz için etkili toplantı rotaları oluşturabilir, toplantı katılım durumunu takip edebilir hatta GPS ile satış elemanlarını takip edebilirsiniz. Uçtan uca saha satış platformları uçtan uca süreç tasarımına olanak sağladıkları için gerekli durumlarda müşterilerinize ve ekibinize otomatik mesajlar ve bildirimler de gönderebilirsiniz.

Satış Yönetimi
Takım yönetimi özellikleriyle entegre çalıştığında üretkenliği yükselten satış yönetimi özellikleri, süreci uçtan uca yönetebilmenin pek çok avantajını ortaya koyuyor. Repzone’dan örnek vermek gerekirse platformun mobil cihazlarda da kullanılabilirliği, satış yönetimi sürecini pek çok alanda kolaylaştırıyor. Satış yönetimi sürecini kolaylaştıran başlıca özellikler ise şöyle: Ekibe canlı bir veri akışı sunmak, rota yönetimi, fotoğraf ve video entegrasyonu, müşterilerle etkileşimi artıran interaktif formlar ve email entegrasyonu.

Saha Ekibi Yönetimi
Saha ekibi yönetimi, teknoloji sayesinde eskisine oranla çok daha etkil ibir hâl aldı. Saha ekibi yönetimi yazılımları ve CRM entegrasyonları bu konuda işletmelerin en büyük dostlarıydı; ancak çoklu kanallı saha satış platformları işi baştan sona çözebilen bir deneyim vaat etmeleriyle, başka hiçbir araca ihtiyaç duymadan tüm sürecin ele alınmasını sağladı. Uçtan uca saha satış platformlarının saha ekibi yönetiminde sunduğu özelliklerin başlıcaları, entegre bir mail order hizmeti, dinamik rakip analizleri, güncel stok bilgisi, kataloglar, sipariş yönetimi, müşteriye özel kişiselleştirilmiş promosyonlar, gönderi takibi ve fazlası! Bundan on sene öncesini düşündüğünüzde, sadece bu özellikler için birden fazla araç kullanmak gerekirken, bugün hepsini tek bir yazılım ile yapabilmek gerçekten harika!

Mobil CRM
CRM yazılımları en küçük satış ekiplerinin bile vazgeçilmezleri hâlini alalı çok oldu. Müşteri ile iletişimdeki en büyük yardımcı olan CRM yazılımları, bugünün mobil dünyasına pek hızlı adapte olabilmiş değiller. Satış ekiplerinin zamanlarının büyük çoğunluğunu masa başında geçirmediklerini göz önünde bulundurursak, kullanılan saha satış platformunun mobil CRM entegrasyonuyla gelmesi artık gerçek bir ihtiyaç. Repzone saha satış platformu tamamen bulut üzerinde çalıştığı için ekipleri tek bir cihaza bağımlı olmaktan kurtarır ve sadece bu özelliğiyle ekip verimliliğini %20 artırır.

Satış Verisi Toplama (Global POS)
Dijital çağın en değerli emtiası olan veri, satış süreçlerinin de vazgeçilmezi. Müşteri ve satış sürecinin tüm verisini tek bir platform üzerinde toplayıp analiz etmeye ve raporlamaya olanak veren CDP yazılımları, son yılların yeni favori B2B araçlarından. Bütünleşik bir B2B saha satış platformu olan Repzone, ekstra bir yazılım kullanma ihtiyacını ortadan kaldıran tüm satış datasını diğer sistemlerine entegre ederek hem gelecekteki satış stratejilerinizi kurabileceğiniz yol haritalarına erişebilir hem de müşteri havuzunuzun ihtiyaçlarına hakim olabilirsiniz.

Satış dünyasındaki artan rekabet, bütünleşik, uçtan uca bir satış yönetimi sürecini zorunlu kılıyor
Yeni normal, hem günlük hayatta hem de iş hayatında süreçlerin kusursuz bir akış içerisinde. Masa başında başlayan bir süreç, mobil bir cihazda tamamlanabiliyor; saha satış platformlarının da bu ihtiyaca karşılık verebilmesi oldukça önemli. Repzone ile tüm süreci baştan sonra tasarlayabileceğinizi ve yönetebileceğinizi kısaca anlattık, tüm bunları istediğiniz cihazda yapabileceğinizi de… Üstelik gerekli olduğunda, pek çok üçüncü parti yazılımla da entegre çalışabilen Repzone ile satış ekibinizin verimliliğini ortalama %20 artırıyor. Repzone ile operasyonel süreçlerinizi tek bir uygulamaya taşıyarak çok daha hızlı, kolay ve ekonomik bir çözümü kullanmaya şimdi başlayın. Repzone ile neler yapabileceğinizi görmek için, hemen bir deneme talebinde bulunabilirsiniz.

 

Yeniliklerden Haberdar Ol!