Pandemi Sonrası Dünyada Satış ve Saha Operasyonlarını Neler Bekliyor?

Pandemi Sonrası Dünyada Satış ve Saha Operasyonlarını Neler Bekliyor?

Bir yılı aşkın süredir günlük hayatta ve iş hayatında yepyeni ve ‘mesafeli’ bir düzene geçtik ve her şey normale döndüğünde bile eski alışkanlıklarımıza tam olarak dönemeyeceğimizi şimdiden kabul etmeye başladık. COVID-19 pandemisi ile hayatımıza giren “yeni normal”, “uzaktan çalışma”, “zoom toplantıları” gibi kavramlar, artık hemen hemen her gün kullandığımız terimlere dönüştü. McKinsey&Company’nin pandemi döneminde B2B satış alanında yaşanan dönüşümleri incelemek için yaptığı araştırma, son bir yılda yaşadığımız yeni normali sayılarla gözler önüne seriyor. 

Rapora göre, B2B satış yapan ekiplerin %40’ı tamamen uzaktan çalışma modeline geçti ve yüz yüze görüşmelerin oranı yarı yarıya düştü. Müşteri tarafında ise bambaşka bir sürpriz var.

Araştırmaya katılan B2B müşterilerin %70-%80’i dijital kanallardan gerçekleştirilen satış operasyonlarından memnunlar*.

Tüm iş dünyasını bu kadar derinden etkileyen salgının saha satış operasyonları üzerindeki etkisi apaçık ortada. Araştırmalara bakıldığında ise, pandemi sonrası dünyada kazanmak için en mantıklı yol eski normale dönmeyi zorlamak değil, dijital dönüşümü bir avantaj olarak görüp bunu en verimli şekilde çalışma modeline adapte etmek.

Pandemi, Dijitalleşmenin Artılarını Gün Yüzüne Çıkardı

Satış süreçlerini kolaylaştıran teknolojiler pandemi öncesi dünyada da artarak hayatlarımıza giriyordu. Uzaktan çalışma, video toplantıları gibi kavramlar, bazı cesur şirketler için pandemi ile gelen yenilikler değil. Satış özelinde düşündüğümüzde ise, saha satış operasyonlarını düzenleyen yazılımlar uzun süredir pek çok ekibin hayatını kolaylaştırıyor. COVID-19 salgını, bu dijital dönüşümün beklenmedik bir hızla tüm şirketlere yayılmasını sağladı. Bu dönemde doğru adımlar atarak dijital çözümleri hızlı bir şekilde benimseyen ekipler, eskisine göre daha iyi sonuçlar elde etmeye başladılar bile.

Pandemi Sonrası Dünyada Kazanmanın Yolu: Çok Kanallı Stratejiler

Pandemi sonrası hayatta da saha satış operasyonlarının satış yazılımlarından her zaman olduğundan daha fazla faydalanmaları bekleniyor. Dijitalleşmeye ayak uydurabilmek önemli ama bu, kullandığınız yazılımların sayısını artırmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Daha fazla araç, daha fazla bölünme ve sonuçta birbirleriyle sağlıklı iletişim kuramayan takımlar oluşmasına sebep oluyor. Bu sorunu tamamiyle ortadan kaldırmak için geliştirdiğimiz uçtan uca saha satış platformu Repzone, saha satış operasyonlarını baştan sona tek bir platform üzerinden yönetmeye olanak sağlıyor. Yapay zeka tabanlı satış platformu Repzone, satış sürecinin başından sonuna tüm adımlarda etkin rol alabilen, “hepsi bir arada” bir satış aracı. Ziyaretler, müşteri takibi, süreç takibi, görüşmeler, stok takibi, gönderi yönetimi, temsilci takibi, raporlamalar, analizler ve çok daha fazlasını tek bir platform üzerinden kontrol edebileceğiniz Repzone, geleceğin ideal satış modeli olan pazarlama ve satışın bir arada çalışabilmesi için gereken müşteri ve satış verisini en etkili şekilde toplayıp analiz etmenize de olanak sağlıyor.

Uçtan uca saha satış platformu ile en hızlı şekilde geleceğin satış normallerine bugünden adapte olmak için aşağıdaki formu doldurarak Repzone’u denemeye başlayın.

 

Kaynaklar:
*How COVID-19 has changed B2B sales forever | McKinsey


 

 





 

Yeniliklerden Haberdar Ol!