Rut programı, satış verimliliğini nasıl artırıyor?

Rut programı, satış verimliliğini nasıl artırıyor?

Satış terminolojisine son yıllarda giren ve geçen gün popülerliğini artıran rut planlama, rut programı gibi terimleri duymuşsunuzdur. İngilizce “route”, yani güzergah kelimesinin birebir karşılığı olarak dilimize geçen terim, satış sürecinin olmazsa olmazı müşteri ziyaretlerinin efektif bir şekilde planlanabilmesini sağlıyor.
Rut planlama yazılımlarından önce, görüşme güzergahlarının manuel olarak ayarlanması pek çok tatsız senaryoya yol açıyordu. Tüm bu sorunları aşmak için en sık başvurulan yöntem ise, gün içinde temsilci başına sadece bir müşteri görüşmesi atamaktı. Çalışan verimliliğini büyük ölçüde düşüren bu yöntem, rut planlama programları sayesinde büyük ölçüde çözüldü. Tabii ki rut planlamanın verimliliği artırdığı tek alan, toplantı sayısını artırmak değil. Satış sürecinin en başından teslimata kadar pek çok alanda büyük avantajlar sağlayabilen rut planlama yazılımları da mevcut.

Rut planlama, satış verimliliğini nasıl etkiliyor?

Rut programları, birbirinden farklı özelliklerle birkaç senedir karşımıza çıkıyorlar; kimisi satış platformlarına entegre olabilirken, bazılarını tek başlarına kullanmak gerekiyor. Uçtan uca saha satış platformu Repzone’da ise, rut planlama programı kavramını birkaç adım öteye taşıyarak satış sürecinin bu adımını lokasyon bilgisine entegre olabilecek tüm süreçlere entegre ettik. Böylece hem veri toplama ve analizi konusunda Repzone’un yarattığı faydayı artırdık, hem de planlanan güzergahların satış sürecini nasıl etkilediğini gözlemleme imkanı sunduk.

Rut planlamanın satış başarısına etkisi büyük

Rut planlamanın ortaya çıkış amacı, satış temsilcilerine aynı zamanda daha fazla görüşme yaptırabilmek. Rut planlama programları sayesinde, belirli bir bölge içinde görüşülecek müşterilerin lokasyonları seçilerek en optimal görüşme takvimi oluşturulabiliyor. Böylece hem yolda harcanan zamandan tasarruf ediliyor, hem de planlanmış bir ajanda sayesinde daha fazla müşteri ile görüşme gerçekleştirilebiliyor.

Repzone’un satış sürecini baştan sona tasarlayabilmeye ve takip etmeye olanak sağlaması, rut planlamanın etkisini sıradan bir rut programından daha üst bir seviyeye taşıyor. Uçtan uca saha satış platformu Repzone sayesinde, temsilcilere atadığınız görüşmelerin takibini canlı olarak yapabilirsiniz. Hatta GPS sayesinde, temsilcilerin mesai saatleri içinde hangi saatte nerede olduklarının bilgisine de sahip olabilirsiniz. Rut planlama sayesinde büyük zaman tasarrufu sağlayan Repzone, rut planlama ve diğer özellikleri ile satış verimliliğini %14 artırıyor.

Rut planlama, ideal lojistik planı bulmayı sağlıyor

Satış dendiğinde akla ilk gelen şey teslimattan öncesi olsa da, sağlıklı bir ürün teslimatı da satışı yapabilmek kadar önemli. Rut planlama sayesinde, sadece satış ekiplerinin toplantı güzergahlarını değil, ürün teslimat rotasını da en efektif şekilde oluşturabilirsiniz. Özellikle kendi dağıtım ağları olan orta ve büyük ölçekli şirketler için büyük bir zaman ve iş gücü tasarrufu sağlayan rut planlama, günün sonunda tüm ekibin en büyük sorunlarından birisini ortadan kaldırıyor.

Zaman ve yakıt tasarrufu için en iyi yol

Hem satış temsilcilerinin hem de teslimat ekiplerinin yolda geçirdikleri boşa giden vakti en ideal şekilde kısaltmayı başaran rut programı, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde sadece lojistiğe harcanan bütçeden %39’a kadar tasarruf etmeyi sağlıyor*. Businessing Magazine’e göre, rut planlama sayesinde küçük işletmeler haftada 20 saate yakın bir sürenin boşa harcanmasının önüne geçiyor*. Aynı zamanda araçların daha efektif kullanılması, uzun vadede araç bakımı gibi alanlardan da tasarruf anlamına geliyor.

Uçtan uca satış planlama deneyimini deneyin

Repzone uçtan uca, çok kanallı saha satış platformu ile, satış sürecinin tüm aşamalarını ayrıntılı olarak planlayabilir, takip edebilir ve raporlayabilirsiniz; tabii ki rut planlama da buna dahil. Repzone ile tüm satış sürecinizde devrimsel bir yeniliği deneyimlemek için deneme formunu doldurun.
 

Kaynaklar:
*5 Benefits of a Route Planning Solution | Businessing Magazine






 

Yeniliklerden Haberdar Ol!