Global POS Veri Toplama Nedir, B2B Ticarette Nasıl Kullanılır?

Global POS Veri Toplama Nedir, B2B Ticarette Nasıl Kullanılır?

B2B ticarette dijitalleşmenin kaçınılmaz hâle geldiği pandemi koşulları, bundan sonra da yeni normalimiz olacak. Bu alanda dijital adaptasyonu hızlandıran en iyi araçlardan birisi de global POS veri toplama. Bu yazıda, satış ağınızdaki takip sürecini kolaylıkla otomatize etmenizdeki en büyük yardımcılarınızdan global POS veri toplamanın faydalarından ve kullanım alanlarından bahsedeceğiz.
 

Global POS Veri Toplama Nedir?

Günümüzde veri işlemenin pek çok yolu var, ancak konu işe yarar veriyi bulmak olduğunda işler biraz zorlaşabiliyor. Global POS veri toplama da tam bu noktada devreye giriyor. Otomatik olarak satış zinciriniz üzerindeki tüm distribütor ve alt değişkenlerinden, yani büyüklü küçüklü tüm mağaza, dükkan, market gibi satış noktasından stok ve satış takibi yapmanızı sağlayan POS veri toplama özelliği, günün sonunda Repzone tarafından otomatik olarak tek bir platformda toplanıyor ve işleniyor. POS veri toplamanın en güzel yanı ise, tüm dünyadaki satış ağınızın satış ve stok verilerini ürünleri kategorize ederek otomatik olarak raporlanabilmesi.
 

Dijitalleşme Sürecini POS Veri Toplama ile Hızlandırın

Özellikle pandemi döneminde gördük ki, B2B ticaret alanında dijitalleşme artık bir zorunluluk. Dijital adaptasyon sürecinde başvurulabilecek en iyi yollardan birisi ise, neredeyse tamamen otomatik bir şekilde ilerleyen ve günün sonunda harika kazanımlar sağlayabileceğiniz POS verisini toplama ve işleme. Repzone, dünya üzerindeki tüm satış ağınızın POS verisini otomatik olarak toplar, kategorize eder ve raporlar. Böylece satış yaptığınız tüm müşterilerin ihtiyaçları hakkında hiç efor sarf etmeden hızlıca bilgi edinebilirsiniz.

 

Toplanan Verileri Otomatik Olarak Tek Bir Raporlama Diline Dönüştürün

POS verisi toplarken sürecin açık bir şekilde ilerlemesini sağlayan en önemli şey, her ürünün belirli bir koda sahip olmasıdır, ancak satış ağı üzerindeki farklı distribütör ve alt değişkenlerin aynı ürün için farklı kodları kullanmaları da kaçınılmaz bir durum. Repzone’un Global POS veri toplama özelliğini oluştururken, pek çok kullanıcının karşılaşabileceği bu potansiyel sorunu ortadan kaldırmak için yapay zekayı kullanarak verileri tekdüze hale getirebildik. Böylece satış ağınız üzerindeki farklı noktalar farklı ürün kodları kullansalar bile Repzone bu durumu anlayıp tek bir raporlama diliyle tüm süreci yönetebiliyor. 
 

Repzone, otomatik veri toplamanın yanı sıra elinizde olan verileri de manuel olarak kolayca platforma dahil etmenize olanak sağlıyor. Günün sonunda hem kendi envanteriniz hakkında bir öngörü sahibi oluyorsunuz, hem de satış ağınızdaki müşterilerinizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verebiliyorsunuz.
 

Pandemide Kaybettiğiniz Hızı Global POS Veri Toplama ile Geri Kazanın

Pandemi dönemi, hem B2B hem de B2C ticarette pek çok firmanın büyük bir adaptasyon krizine girmesine sebep oldu. Çabuk bir şekilde dijital kanalları iş süreçlerine dahil edebilenler bu süreçten kârlı çıksalar da, hâlâ süreçleri konvansiyonel yollarla ilerletenlerin sayısı oldukça fazla. Global POS veri toplama, veri analizi ve raporlama ile, bu süreçte kaybettiğiniz çevikliğinizi, eskisinden kat kat daha iyi bir şekilde günler içinde kazanabilmeniz mümkün. 

 

Global POS Veri Toplama ve İşlemede Repzone Tüm Süreci Yönetmeye Yeter

Satış süreçleri, ekip yönetimi, raporlama, sunumlar ve daha fazlasını tek bir platform ile uçtan uca kolaylaştırmayı sağlayan Repzone, POS veri toplamayı büyük bir operasyonun küçük ama değerli bir elementi olarak kullanıyor. Global POS verisine erişim, veri toplama ve veri analizi görevlerinin tümünü sahadan gelen değerli müşteri ve satış verisi ile birlikte kullanan Repzone, yapay zeka tabanlı yapısı ile günün sonunda envanter bilgisi, satış süreci, gönderiler, müşteri memnuniyeti gibi pek çok yatay ve dikey veriyi bir arada değerlendirebilen, hızlı kararlar alabilen, etkin ekip ve lojistik yönetimi yapabilen satış takımlarının en büyük yardımcısı olmaya aday. 

Sadece global POS veri toplamayı kullanarak bile tüm satış ve tedarik sürecini kendi kendine işlemeye yakın bir kolaylık seviyesine çekebilirsiniz. Repzone’u hemen denemeye başlayın, farkı anında görün!


 

Yeniliklerden Haberdar Ol!