Pazar Yeri Entegrasyonları ile Tek Yerden Satış Yapın

Pazar Yeri Entegrasyonları ile Tek Yerden Satış Yapın

Özellikle son yıllarda tercih edilirliği hızlı bir ivmeyle artan online alışveriş, pandemi döneminde büyük bir çoğunluk tarafından alışveriş yapmanın ana yöntemi hâline geldi. Bugünün Türkiye’sini örnek alacak olursak, son kullanıcı tarafında en popüler markalar artık üreticiler değil, online pazar yerleri. Tabii ki günlük pratiklerdeki bu dönüşüm kaçınılmaz olarak B2B ticaret yapan şirketleri etkisi altına almaya başladı. Pandemi döneminde, B2B ticaret yapan dünya lideri firmaların geçirdiği dönüşümleri incelediğimizde en büyük dönüşümün online pazar yeri entegrasyonları olduğunu görüyoruz.  

Kaynak: McKinsey & Company*

 

Bu dönüşümün en büyük sebebi ise beklendiği gibi müşteri tarafındaki talep. McKinsey’nin 2020 B2B Ticaret Raporu’na göre B2B ticaret alanındaki markalar, müşterilerinin dijital ortamda gerçekleşen satışlara pandemi dönemi öncesine göre iki kat daha fazla önem verdiğini gösteriyor. B2B alanında birkaç istisna hariç dünya trendlerini takip eden Türkiye’de de benzer bir durumun söz konusu olduğunu, günlük satış pratiklerimizden görebiliyoruz. B2B pazar yerleri ile ilgili bir başka rapor ise, 2024’e kadar online ticaret hacminin %30’unun B2B alanında gerçekleşeceğini öngörüyor**.

 

B2B Ticarette Online Satış: Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Online pazar yeri entegrasyonları ile satış süreçlerini B2C tarafında olduğu şekilde kolaylaştırmaya başlayan B2B alanındaki şirketler, yeni bir alana giriş yaptıkları için bazı zorluklarla karşılaşabiliyorlar; ancak doğru bir rota çizildiğinde tüm sürecin eskisine göre daha kârlı ve pürüzsüz bir hâle geldiği kesin. 
 

Dijitalleşmeyi Olabildiğince Hızlı Gerçekleştirin

Geleneksel satış dünyasında bile pek çok trend hızla daha yeni ve daha iyi yöntemlerle yer değiştiriyor. Dijital tarafta bu dönüşümlerin çok daha hızlı olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bu nedenle B2B pazar yerinizi oluşturmak için ne kadar atik davranırsanız çağın gerekliliklerine o kadar hızlı adapte olmuş olursunuz. Repzone Uçtan Uca Saha Satış Platformu’nun sunduğu pazar yeri entegrasyonu ile, en son teknolojiye en kısa zamanda ulaşabilir, sektördeki B2B e-ticaret trendlerini yıllar sonra bile kaçırmazsınız.
 

Online Alışveriş Kolaylığını Klasik Satış Memnuniyetiyle Buluşturun

B2B ticaretin müşteri tarafında online alışverişin oranının her geçen gün daha çok tercih edildiği doğru olsa da süreci B2C online ticaret ile bir tutmak, B2B ticaret yapan şirketlerin düşebilecekleri en büyük hatalardan birisi. Evet, online pazar yerleri kağıt üstünde satışın gerçekleşip bittiği yerler gibi görünebilirler; ancak dijitalleşme öncesinde verdiğiniz müşteri memnuniyetini artıran satış sonrası hizmetleri de sürece dahil etmeyi unutmamak gerekiyor. Bu alanda karşı tarafa güven vermek için izleyebileceğiniz en iyi yol ise online pazar yerinde de sunduğunuz tüm hizmetleri belirtmeniz.

 

Müşterilerinizi Tanıyın, Özel Fırsatlar Sunun

E-ticarette müşterilerin daha büyük alışverişler yapmalarını sağlayan en büyük faktörlerden biri müşteriye özel fırsatlar, indirimler ve kuponlar. B2B e-ticarette de aynı durum söz konusu. Müşterilerinizin nasıl tekliflere daha iyi tepki verdiklerini ölçüp, online pazar yerinizde de müşterilere özel teklifler sunmanız mümkün. Müşterilerinizin ihtiyaçları hakkında en doğru fikre ulaşabilmenizin yolu ise, veri odaklı bir satış süreci yönetmekten geçiyor. 
 

Repzone Pazar Yeri Entegrasyonları ile Online Dünyaya Hızlıca Adım Atın

B2B ticareti uçtan uca, bulut tabanlı bir platformla dijital dünyaya optimize etmenizi sağlayan Repzone, online pazar yeri entegrasyonu ile e-ticarete geçiş sürecini en hızlı ve çağa uygun şekilde gerçekleştirebilme olanağı sağlıyor. Müşterilerinizin kendilerine özel kullanıcı adı ve parolaları ile giriş yapabilecekleri online pazar yerinizde, e-ticaretin tüm avantajlarına haftalar içinde kavuşabilirsiniz. Tüm satış sürecini dijital ortamda gerçekleştirebileceğiniz, müşterilerinize özel fırsatlar sunabileceğiniz Repzone pazar yeri entegrasyonu hakkında daha fazla bilgi almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.




 

Kaynaklar:

*https://www.mckinsey.com/business-functions/marketing-and-sales/our-insights/the-b2b-digital-inflection-point-how-sales-have-changed-during-covid-19#

**https://www.digitalcommerce360.com/2019/10/31/global-b2b-e-marketplace-sales-could-hit-3-6-trillion-in-five-years/


 

Yeniliklerden Haberdar Ol!