Saha Ekip Yönetiminde Verimliliği Artırmanın Yolları Nelerdir?

Saha Ekip Yönetiminde Verimliliği Artırmanın Yolları Nelerdir?

Hemen hemen diğer tüm alanlarda olduğu gibi, saha satış operasyonları da büyüdükçe daha fazla kârlılık getiren operasyonlar. Ancak büyüyen ekipler, beraberinde içinden çıkılması zor bir sorunu da beraberinde getiriyor: optimal verimliliğe ulaştıracak yönetim şeklini bulmak ve uygulamak. Büyüyen ekipleri yönetmek için piyasaya sürülen saha satış yönetimi araçları, satış operasyonunun tek bir tarafına odaklanmalarıyla günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Repzone uçtan uca saha satış yönetimi platformu ise, hem kimseyi tek bir cihaza bağlamıyor, hem de satış sürecini baştan sona tek bir platform üzerinden yönetmeye olanak sağlıyor. 
 

Repzone’un güncel verilerine göre, uçtan uca saha satış yönetim platformu kullanmak, saha ekiplerinin verimliliğini %25 oranında artırıyor.
 

Johnson&Johnson, British American Tobacco, Henkel gibi kendi sektörlerinde öncü markalara verdiğimiz saha satış yönetimi hizmetinden öğrendiklerimizi, sizlerle de paylaşmak istedik. İşte saha ekip yönetiminde verimliliğinizi artırmanızı sağlayacak birkaç yöntem.
 

Rut programı ile saha ekiplerinin verimliliğini artırın

Müşteri görüşmelerini en verimli şekilde optimize etmenin en etkili yolu olarak görülen rut planlama, saha satış temsilcilerinin gün içinde yapacakları görüşmelerin en etkin şekilde planlanmasını sağlıyor. Satış sürecini baştan sona yöneten Repzone, sadece rut planlama özelliği ile satış verimliliğini %14 oranında artıyor. Tabii ki rut planlamanın tek getirisi saha ekiplerinin vakitlerini verimli kullanma konusunda değil. Lojistik konusunda da büyük artılara sahip olan rut planlama özelliği hakkında daha fazla bilgiyi önceki blog yazımızda okuyabilirsiniz.
 

Mobilitenizi artırın

Bir zamanlar saha satış ekiplerinin iş akışlarını izleme ve yönetmedeki en etkili yöntem olan CRM programları, bugünün hızlı dünyasının ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Bugünün satış süreci içerisinde pek çok değişken olduğu düşünülürse, ekiplerin sürecin her adımı hakkında veri girişi sağlayabildikleri, mobil cihazlara uyumlu bir platform, hem veri odaklı satış stratejileri kurmanızda, hem satış temsilcilerine daha özgür bir hareket alanı sunmada büyük avantajlar sağlıyor. Ne yöneticileri ne de ekipleri tek bir cihaza bağımlı kılan Repzone çok kanallı saha satış platformu, satış temsilcilerinin her adımlarına dahil olarak hem en değerli müşteri verisine erişmeyi sağlıyor, hem de hem de temsilcilerin her an promosyon ve katalogları yanlarında taşıyabilmelerine olanak sağlıyor. Repzone çok kanallı saha satış platformu ile, geleceğin satış deneyimini bugünden kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Etkin bir raporlama ile saha ekibinin yıldızlarını bulun

Saha ekiplerinin verimliliğini artırmak için alınabilecek en temel aksiyonlardan bir diğeri ise, tabii ki ekibin performansını etkin bir şekilde ölçümleyebilmek. Repzone ile saha ekiplerine görevler atayabilir, müşteri görüşme süreçlerini canlı olarak takip edebilir, kimin hangi aşamada olduğunu ve nasıl sonuçlar aldığını izleyebilirsiniz. Tüm bu bilgiler, günün sonunda Repzone’un ayrıntılı bir raporlama yapabilmesine de olanak sağlar. Böylece her temsilcinin güçlü ve zayıf noktalarını görebilir, gelecek satış stratejilerinizi bu veri ışığında oluşturabilirsiniz. 
 

Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, müşteri ziyareti verimliliğini %29 oranında artıran Repzone, tüm satış sürecini baştan sonra tek bir platformdan yönetebilmeniz için hazır. Aşağıdaki buton üzerinden formu doldurarak Repzone’un kolaylıklarla dolu özelliklerini denemeye başlayabilirsiniz.
 

Yeniliklerden Haberdar Ol!