Saha Satış Operasyonlarını Dijitalleştirmek Sandığınızdan Daha Kolay!

Saha Satış Operasyonlarını Dijitalleştirmek Sandığınızdan Daha Kolay!

Dijitalleşme her ne kadar B2B ticaret dünyasına büyük katkılar sunsa da, saha operasyonlarının büyüklüğü nedeniyle hâlâ pek çok şirket tatmin edici bir dijital adaptasyon sağlayabilmiş değil. Hayatın her alanında çağı yakalamak için dijitalleşme kaçınılmaz, ancak çok kollu ve çok adımlı bir süreç olan saha operasyonlarını verimli bir şekilde dijital ortama taşımanın fikri bile pek çok yöneticiye uzak geliyor. Pandemi koşulları, zaten dijital bir adaptasyon sürecinde olan saha operasyonlarının dönüşümünü hızlandırdı. Pandemi sonrası dünyada ise, süreçlerini dijital ortama başarılı bir şekilde taşımış olanların daha güçlü olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
 

McKinsey’nin pandemi döneminde yaptığı araştırmaya göre, B2B ticaret alanındaki şirketlerin %79’u salgın sonrasında da işleri dijital ortamda yürütmeyi tercih edeceklerini belirtiyor*. Gartner’ın “Satışın Geleceği” başlıklı raporu ise, 2025 yılında B2B ticaretin %80’inin dijital ortamda gerçekleşeceğini öngörüyor**.
 

Dijitalleşme, En Çok Müşteri Tarafının İşini Kolaylaştırdı

Pandemi döneminde pek çok şirketin test ettiği dijital dönüşümden en çok memnun kalan taraf ise müşteriler. Dijitalleşme sayesinde alacakları ürün hakkında daha derinlemesine bir araştırma yapmalarının önü açılan satın alma ekipleri, satış yapan tarafın kendisini daha rekabetçi bir ortamda bulmasına yol açsa da, erken adaptasyon ve doğru adımlarda bu ortamdan kârlı çıkmak için hâlâ fırsat var. Repzone çok kanallı B2B ticaret platformu ile, dijital dönüşümünüzü en verimli ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
 

Repzone ile Tüm Saha Satış Operasyonunu Tek Bir Platformdan Yönetin

B2B ticaret denince akla gelen her şeyi uçtan uca yönetebilmeye imkan verecek şekilde tasarlanan Repzone çok kanallı B2B ticaret platformu, yapay zeka tabanlı yapısı ile satış sürecini, saha ekiplerini, envanter durumunu, müşterileri, siparişleri, faturaları, lojistiği ve çok daha fazlasını tek bir platform üzerinden yönetmeye, takip etmeye ve raporlamaya olanak sağlıyor. İşte Repzone ile saha operasyonunda devrimsel bir dönüşüm yaratabileceğiniz iki ana başlık:
 

Aktif raporlama ile saha ekibini en iyi şekilde değerlendirin

Dijitalleşmenin beraberinde getirdiği en büyük avantaj, doğru uygulandığında tüm ekip ve süreçlerin düzenli ve ayrıntılı bir şekilde raporlanabilmesi. Satış sürecinin her adımında veri toplamaya imkan sağlayan Repzone, rut planlama ve canlı takip gibi yenilikçi özellikleriyle saha ekiplerinin verimliliğini %29 oranında artırıyor. Repzone üzerinde toplanan tüm bu veri ise, günün sonunda saha ekibinin tüm satış aktivitesinin verimli bir şekilde raporlanabilmesini sağlıyor.
 

Mobil CRM ile ofisi sahaya taşıyın

Mobilitenin her geçen gün daha da önemli olduğu dünyada, mobil cihazlardan bağımsız bir satış süreci yönetimi pek mümkün değil; Repzone’u benzersiz kılan özelliği de bu. Mobil cihazların sağladığı tüm avantajları kullanarak tasarladığımız Repzone mobil deneyimi ile, saha ekiplerinin her an takibi, aktif veri girişi, fotoğraf ve videolar ile katalog ve promosyonlara canlı erişim gibi pek çok yeni nesil özelliği anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Özetle Repzone, basit bir mobil CRM deneyiminden çok daha fazlasını sunar.
 

Kaynaklar:

*B2B sales during COVID-19 infographic | McKinsey

**Future of Sales 2025: Why B2B Sales Needs a Digital-First Approach (gartner.com)


 

Yeniliklerden Haberdar Ol!