Satış ve Saha Operasyonlarına En Etkin Çözüm: Bulut Tabanlı Yönetim

Satış ve Saha Operasyonlarına En Etkin Çözüm: Bulut Tabanlı Yönetim

Dijital dünyanın en popüler terimlerinden biri olan ‘bulut’, hâlâ pek çok işletme için gerçek hayatta tam olarak karşılığını bulabilmiş değil. Ancak günlük hayata dönüp bakıldığında, akıllı telefon ve bilgisayarlarımızda kullandığımız pek çok uygulamanın bulut tabanlı sistemler olduğu kolayca fark edilebilir. Özetle bulut tabanlı sistemler, verilerin bir cihaz yerine sistemin bağlı olduğu tüm cihazlardan erişilebilir olduğu, hatta pek çok durumda verinin bile ‘bulut üzerinde’, cihazlardan bağımsız bir şekilde işlendiği sistemlerdir. 

 

B2B satış gibi saha operasyonlarının büyük öneme sahip olduğu alanları düşündüğümüzde, belirli bir cihaza bağlı kalınmayan, dinamik bir yönetim sistemine erişebilmenin en akılcı yolunun bulut tabanlı sistemler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bulut tabanlı sistemler, on yıla yakın zamandır büyük ihtimalle pek çok işletmenin hayatına küçük ya da büyük ölçülerde katılım sağladılar; ancak tüm süreci uçtan uca bulut tabanlı yönetebilmenin mümkün olduğu günümüzde, bulut tabanlı teknolojiler her zamankinden daha büyük avantajlar sağlıyor.
 

Müşteri ve Satış Verisini Eksiksiz, Hatasız ve En Hızlı Şekilde Yönetin

Bulut tabanlı sistemlerin yaygınlaşmasının en büyük avantajlarından biri müşteri verisini toplama ve işleyebilme tarafında gerçekleşiyor. Bulut tabanlı sistemlerden önce saha ekiplerinin tüm üyeleri manuel olarak tüm bilgileri takım yöneticilerine ya da sisteme iletmek zorundayken, bulut tabanlı sistemlerin mobiliteye imkan sağlaması sayesinde tüm veri toplama süreci anlık bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Slideshare’in raporuna göre, ekip yöneticileri müşteri verisi toplama ve düzenleme işine olması gerekenden %21 fazla zaman harcıyorlar*. Özellikle satış ekiplerinin neredeyse yarısının ofis dışında bulundukları B2B satış takımlarında, bulut tabanlı sistemler hem büyük bir zaman tasarrufu sağlıyor hem de veri kaybının tamamen önüne geçiyor. 
 

Repzone uçtan uca saha satış platformu kullanan işletmeler, temsilci verimliliğinde %25’lik bir artış, veri yönetiminde ise %14’lük bir iyileşme olduğunu belirtiyor.
 

Tüm Temsilcileri Etkin Şekilde Raporlayın

Bulut tabanlı sistemlerin kusursuza yakın çalışmasının ardında hem saha ekiplerinin hem ofis içi satış ekiplerinin hem de takım yöneticilerinin ortak emeği olduğundan bahsetmiştik. Her çalışanın tüm adımlarını sisteme bildirmesi ve veri aktarımı, günün sonunda müşteriler hakkında en faydalı veriye ulaşmanın yanı sıra çalışan performansı hakkında da etkili raporlama yapabilmeye olanak sağlıyor. 
 

Bulut Tabanlı Sistemler, Saha Ekiplerinin Tüm Verilere Her An Erişebilmesini Sağlıyor

Satış operasyonunun baştan sona tüm verilerine tüm uyumlu cihazlardan erişim imkanı sunan bulut tabanlı saha satış platformlarının tek avantajı müşteri verisi toplama, işleme ve raporlama değil. Bulut tabanlı sistemler, bütünleşik bir yol izlendiği takdirde stok durumu, promosyonlar, müşteriye özel teklifler ve ürün kataloglarına her an erişebilmeyi sağlayabilir; aynı Repzone’da olduğu gibi. Repzone’un uçtan uca satış yönetim kabiliyetleri, saha ekiplerinin ziyaret verimliliğini %29 oranında artırıyor.
 

Stok ve Gönderileri Aynı Platform Üzerinden Takip Edin

Repzone, uçtan uca tüm süreci yönetebilen bir bulut tabanlı platform olduğu için müşteri, çalışan, satış süreci yönetiminin yanı sıra canlı olarak envanter ve gönderi takibini de tüm ürece bütünleşik bir şekilde yapar. Özetle Repzone, satış süreci henüz başlamadan devreye girip gönderi müşterilere teslim edilinceye kadar etkin bir şekilde sürece hakim olur. Repzone kullanıcıları, gönderi süreçlerindeki verimliliğin %16 oranında yükseldiğini belirtiyor, üstelik hiçbir ekstra iş yükü oluşturmadan!

 

Tüm Satış Sürecini Uçtan Uca Yönetebilmek için Tek Bir Araç Yeter!

İrili ufaklı onlarca adıma sahip olan satış süreci, tüm adımların birbiri arasında veri alışverişi olduğu zaman hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf yapmayı sağlıyor. Üstelik tüm iş akışını dijital çağın gereksinimlerine hızlıca adapte ediyor. Repzone, B2B satış alanında uzman bir ekip tarafından, satış sürecinin tüm adımlarını uçtan uca yönetebilecek şekilde geliştirildi. Repzone’la yapabileceklerinizi denemek için aşağıdaki buton üzerinden formu doldurun, farkı kendi gözlerinizle görün!


 

Yeniliklerden Haberdar Ol!