Satışlarınızı Dijital Dönüşüm Sayesinde Nasıl Daha İyi Optimize Edebilirsiniz?

Satışlarınızı Dijital Dönüşüm Sayesinde Nasıl Daha İyi Optimize Edebilirsiniz?

Günlük hayatın hemen hemen her alanına büyük olumlu etkileri olan dijital dönüşüm, şirketlerin belkemiği olan satış departmanlarını da dönüştürüyor. CRM yazılımları, satış otomasyonu platformları, CDP (Müşteri Data Yönetimi) programları ve yakın geçmişte hayatlarımıza giren RPA (Robotik Süreç Otomasyonu), satış sürecinin pek çok adımını üstleniyor ya da kolaylaştırıyor. Ancak tüm bu çözümler, dijital dönüşümün beraberinde getirdiği en büyük sorunu da beraberinde getiriyor: dijital kaos.

Satış sürecini kolaylaştırmak için daha fazla yazılıma başvurmak, günün sonunda birbiriyle iletişim kuramayan ve pek çok özelliği kullanılmayan pek çok programa gereğinden fazla bütçe ayırmaya yol açıyor. Bu sorunu tamamen ortadan kaldıran yeni çözüm ise uçtan uca saha satış platformu. Satış sürecinin tüm adımlarını tek bir platform üzerinden kontrol etmeye imkan sunan saha satış platformu, yapay zekayı kullanarak süreci en akılcı şekilde yönetmeyi sağlıyor. “Daha az, daha iyidir” mottosunun her zaman kazandığı modern zamanlarda, tek bir ürünle dijital dönüşümün tüm faydalarına erişilebilen uçtan uca saha satış platformu Repzone ile daha iyi bir satış optimizasyonu elde etmek için yapabileceklerinizden bazıları şöyle:

Müşteri Verisini En İyi Şekilde Kullanın

Son birkaç senedir en çok duyduğumuz kelime “data”. Önemi her geçen gün daha da artan müşteri verisi, iyi bir şekilde işlenebildiğinde en kullanışlı büyüme aracına dönüşüyor. Bunu göz önünde bulundurarak, veriyi sürecin her adımına entegre etmek, satış ekiplerinin uzun vadede yüzlerini güldürecek en temel eylem. Veri havuzu büyüdükçe ortaya çıkan raporlar, müşterilerin satın alma alışkanlıkları hakkında başka hiçbir yerde bulunamayacak bilgiyi ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda süreci otomatikleştirmeye de yarayan veri analizi, satış sürecinin ilk adımlarını pazarlama tarafının üstlenmesine olanak sağlıyor. Böylece satış takımlarına sadece en sevdikleri iş kalıyor: satışı tamamlamak.

Repzone saha satış platformu, yapay zeka tabanlı oluşu sayesinde müşteri verisi işlemeyi daha da avantajlı hâle getiren özellikler içeriyor. Her müşterinin farklı ihtiyaçları ve satın alma süreçlerini olduğunun farkına varabilen Repzone, müşterilere özel teklif ve promosyonlar önererek satış deneyimini geleceğe taşıyor.


Temsilcilerin Performanslarını En Üst Seviyeye Çekin

Satış temsilcilerinin vakitlerini verimli kullanmak için yıllardır pek çok yeni çözüm ortaya çıktı. Ancak tüm takımın satış süreçlerine ve performanslarına tek platform üzerinden hakim olabilmek, oyunu değiştirdi. Repzone ile satış temsilcilerine tek tek görevler atayabilir, rut planlama özelliği sayesinde her temsilci için efektif güzergahlar belirleyebilir ve canlı olarak herkesin hangi adımda olduğunu takip edebilirsiniz.  Bu sayede, hangi temsilcinin hangi görevlerde daha çok öne çıktığını görür ve satış takımını bir yıldızlar takımına dönüştürebilirsiniz.

Repzone’u efektif bir şekilde kullanan müşterilerimiz, satış temsilcilerinin verimliliğinin %25, toplantı verimliliğinin ise %29 arttığını belirtiyor.


Rakip Analizi İle Her Zaman Bir Adım Önde Olun

Dijitalleşme, rakip firmaların takibini de eskisine oranla büyük oranda kolaylaştırdı. Repzone uçtan uca saha satış platformu ile tüm rakiplerinizle ilgili sahip olabileceğiniz tüm veriyi canlı olarak takip edebilirsiniz. Böylece dinamik stratejiler geliştirerek her zaman bir adım önde olursunuz.

Repzone’la tüm satış deneyiminizi baştan sona geleceğe taşımak için hemen bir demo talep edin, dijital dönüşümün bir parçası olun!
 

Yeniliklerden Haberdar Ol!