İş Zekası Uygulaması ile Büyük Veri Yönetimi

İş Zekası Uygulaması ile Büyük Veri Yönetimi

Her şeyin hızlanarak dijital ortama taşındığı zamanlardayız. Durum böyle olunca da, dijital dünyanın yapı taşı olan veri, her geçen gün daha kalabalık bir hâl alıyor. Günümüzün en değerli elementi olarak görülen verinin kalabalıklaşması, veri yönetimi konusunda kendilerini geliştirebilenler için harika olsa da, dijitalleşmeye geç adapte olan taraf için durum her geçen gün daha içinden çıkılmaz bir hâle dönüşebiliyor. Büyük operasyonlar yöneten işyerlerinin son yıllarda en çok karşılaştıkları trendlerden iş zekası ( business intelligence) da, bu noktada devreye giriyor.

 

Özellikle pandemi ile zorunlu hâle gelen dijitalleşmeye ve beraberinde gelen yoğun veri akışı ile başa çıkamayacağınızı düşünenlerdenseniz, tüm işleri tek bir platformda halledebileceğiniz harika bir çözümümüz var: Repzone Uçtan Uca B2B Ticaret Platformu. Bu yazıda, Repzone’un iş zekası uygulamasıyla büyük verileri nasıl faydalı çıktılara dönüştürdüğünden bahsedeceğiz.
 

Repzone Tüm Süreci Veri Yardımıyla Tek Platformda Yönetir

İş akışı içindeki tüm adımları her an kayıt altına alabileceğimiz ve bu kayıtlar üzerinden kaliteli bir veri toplayabileceğimiz bir çağda olsak da, farklı araçlar üzerinden yürütülen süreçler, toplanabilse dahi, verinin darmadağınık bir şekilde, atıl kalmasına yol açabiliyor. Pek çoğumuzun başına gelmiştir; günün sonunda verim alınamayan veri toplama süreci göz ardı edilebiliyor. Bugüne kadar irili ufaklı pek çok şirketin büyük veri havuzlarının sunduğu onlarca avantajından faydalanamamalarının en büyük sebebi, ilk adımda tökezlemeleri diyebiliriz. 

 

Repzone, satışla ilgili akla gelen tüm adımları tek bir platformdan, veriyi birincil önceliği olarak kullanarak yöneten bir platform olduğu için, ne ilk adımda, ne de sonraki adımlarda veri toplama, analiz etme ve raporlama kısımlarında sıkıntı yaşarsınız. Tek yapmanız gereken, tüm işleri Repzone üzerinden yönetmek; bu da birden çok araç kullanmaya kıyasla oldukça avantajlı ve kolay. 
 

Repzone’un süreç yönetiminden kısaca bahsedelim:

  • Tüm satış ekiplerine ve temsilcilerine görevleri atamanızı sağlar ve bu görevlerin her adımında Repzone’un daha sonra işleyebileceği veriyi toplamalarını sağlarsınız. 
  • Temsilcilerinizin görüşmeler sırasında yaşadığı tecrübeleri kayıt altına alarak, daha kaliteli bir büyük data havuzu yaratabilirsiniz.
  • Stok durumunuz, kataloglarınız, müşterilere özel promosyonlarınız her an güncel olarak tüm temsilcilerin cebinde olur.
  • Global POS veri toplama özelliği ile, ağınızdaki tüm müşterilerin ihtiyaçlarından ilk siz haberdar olursunuz.
  • Tüm bu verilerin ışığında, hem temsilcilerinizin gülü ve zayıf yanları hakkında daha iyi bir öngörüye sahip olursunuz, hem de tüm iş akışınızı veriyi her adımda kullanan yapay zeka ile otomatikleştirirsiniz. Üstelik büyük dataları işleme ve görselleştirme konusundaki en yetkin yazılımlardan Qlik Sense’i Repzone’a entegre ederek, daha verimli raporlara ulaşabilirsiniz.

Qlik Sense ile Tüm Akışları Birbirine Bağlayın

Repzone kullanırken oluşturduğunuz devasa veri havuzunu, farklı adımlardaki verileri birbirleriyle ilişkilendirip görsel tarafı güçlü, ayrıntılı raporlara dönüştüren Qlik Sense’te işlemeniz mümkün. Qlik Sense ile, tek başına bir anlam ifade etmeyen veriler, bir araya gelip oldukça değerli çıktılar verir. İhtiyaç duyulduğunda alanında popüler üçüncü parti yazılımlarla entegre çalışabilen Repzone ile, satış süreci doğrusal bir şey olmaktan çıkıp, 360 derecelik, sürekli kendisini besleyen ve güçlendiren bir operasyona dönüşüyor. Repzone hakkında daha fazla bilgi almak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yeniliklerden Haberdar Ol!