Saha Satış Otomasyonları ile Potansiyelinizin En Üstüne Çıkın

Saha Satış Otomasyonları ile Potansiyelinizin En Üstüne Çıkın

Satış ekiplerinin son yıllarda en çok duydukları kavramlardan biri olan saha satış otomasyonları, pek çok farklı formda karşımıza çıkıyor. Tüm saha operasyonlarını en optimal düzeyde yönetebilmeyi sağlayan saha satış otomasyonları, B2B ticaret şirketlerinin pek çok iş akışını en kolay ve katılımcı şekilde oluşturabilmeyi sağlıyor.

Saha Satış Otomasyonu Nedir?

Satış süreçlerinin önemli bir bölümünün saha ekipleri tarafından gerçekleştirildiği B2B ticaret alanında saha ekipleri, gönderiler, teslimatlar, envanter takibi, müşteri yönetimi gibi pek çok satış aşamasını daha kolay yönetebilmeyi sağlayan saha satış otomasyonları, hem satış süreçlerini hızlandırır, hem de ekip yönetimini en etkin hâle getirir.

Kaynak: McKinsey & Company*


 

Saha satış otomasyonları, şirket bütçesine %10 ila %40 arasında katkı sağlarken, iş verimliliğini %20 - %30 oranında artırıyor. 


 

Repzone’u tasarlarken, saha satış otomasyonlarını merkeze alarak tüm satış sürecini baştan sona tek bir platform üzerinden takip edip yönetebileceğiniz bir platform oluşturmayı hedefledik. İşte Repzone’un saha satış otomasyonu özellikleriyle satış sürecinizi kolaylaştırabileceğiniz başlıca alanlar:


 

Tüm Müşteri Ziyaretlerini Canlı Olarak Takip Edin

Saha satış ekibindeki herkesin iş akışlarını ve müşteri ziyaretlerini tek bir panel üzerinde düzenleyebileceğiniz saha satış otomasyonu sistemleri, aynı zamanda tüm temsilcilerin hangi aşamada olduğunu da canlı olarak takip edebilmenizi sağlar. Bulut tabanlı bir platform olan Repzone, temsilcilerin belirli bir cihaza bağımlı olmadan, tüm uyumlu cihazlar üzerinden iş durumlarını her an güncellemelerine olanak sağlar. Repzone, GPS ile takip özelliğini ile mesai saatleri içerisinde temsilcilerinizin hangi konumda, hangi müşteri ile görüştüğünü canlı olarak görebilmenizi de mümkün kılar.


 

Optimal Ziyaret Güzergahları Oluşturun

Özellikle belirli bir sayının üzerinde temsilci bulunduran ekipler, son birkaç senedir rut programları ile ziyaret rotalarını en optimal şekilde ayarlayabiliyorlar. Repzone, saha satış ekiplerinin bu favori özelliğini, uçtan uca satış sürecinin içine entegre ediyor. Rut planlama ile gün içinde ziyaret edilmesi gereken müşterilerinizin konumlarını girmeniz yeterli; en ideal ve kârlı güzergahı Repzone sizin için otomatik olarak oluşturacaktır. Rut planlamanın büyük tasarruf sağladığı bir diğer alan ise teslimatlar. Aynı şekilde, ürün teslimatı yapacağınız noktaları belirleyerek en optimal dağıtım rotasını oluşturmanız mümkün. 


 

Müşteri Verisini Etkin Olarak Toplayın

Saha ekiplerinin manuel olarak takip etmekte en çok zorlandıkları şeylerden biri olan müşteri verisi, saha satış otomasyonu sistemleri ile neredeyse tamamen otomatik bir şekilde toplanıp işlenebiliyor. Mobil CRM özelliği ile Repzone, saha ekibinin müşteriler ile olan tüm etkileşimlerini canlı olarak sisteme girebilmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca, Global POS verisi toplama özelliği sayesinde satış ağınız üzerindeki tüm noktalardan satış ve envanter verisi otomatik olarak sisteme aktarılıyor.


 

İletişimi En Üst Seviyede Tutun

Saha satış operasyonları, klasik bir iş modeline göre merkeziyetçi bir sisteme bağlı olmaması nedeniyle ekip içi iletişimin olması gereken seviyelere çıkamadığı iş akışlarına sahip. Bulut tabanlı saha satış otomasyon sistemleri, tüm temsilcilerin ve ekip liderlerinin her adımlarını sisteme saniyeler içinde bildirebilmeleri sayesinde, iletişim sorununu ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda sisteme entegre bir şekilde tüm temsilcilere saniyeler içinde telefon ve e-posta yoluyla erişebilmeyi de sağlayan saha satış otomasyon sistemleri, saha ekiplerinin senelerdir çözmekte zorlandıkları en temel sorunlardan birisini otomatik olarak ortadan kaldırıyor.


 

Repzone ile Saha Satış Operasyonlarını En Üst Seviyeye Taşıyın

Repzone, saha satış otomasyonları özelliklerinin yanı sıra, tüm satış sürecini baştan sona yönetmenizi sağlayacak, kullanıcı dostu bir deneyim sunar. Müşterilerinize yeni nesil bir deneyim sunmak ve dijitalleşme sürecine en hızlı şekilde adapte olmak için Repzone’u hemen denemeye başlayın!




 

Kaynaklar:

*https://www.mckinsey.com/business-functions/operations/our-insights/the-coming-evolution-of-field-operations



 

Yeniliklerden Haberdar Ol!